Објављени резултати Конкурсa за финансирање омладинских волонтерских пројеката у циљу подстицања активизма и волонтирања младих програма МЛАДИ СУ ЗАКОН

У оквиру Конкурсa за финансирање омладинских волонтерских пројеката у циљу подстицања активизма и волонтирања младих програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, Ресурс центри су објавили резултате конкурса по окрузима програма. Ове године, уз подршку Ресурс центара из 12 група округа Србије, кроз програм МЛАДИ СУ ЗАКОН. Министарство омладине и спорта ће финансирати реализацију 124 омладинска волонтерска пројекта у износу од 7.114.099,00 динара.

Преглед омладинских волонтерских пројеката који ће бити финансирани у оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН 2017:

 

 1. Западнобачки, Јужнобачки и Сремски округ – Сомборски едукативни центар (линк на резултате конкурса)
 2. Средњебанатски, Севернобачки и Севернобанатски округ – Омладински клуб Новог Бечеја (линк на резултате конкурса)
 3. Јужнобанатски и Београдски округ – Центар за грађанско деловање (линк на резултате конкурса)
 4. Браничевски и Подунавски округ – Омладина ЈАЗАС-а Пожаревац (линк на резултате конкурса)
 5. Борски и Зајечарски округ – Одред Извиђача Ђорђе Симеоновић Зајечар (линк на резултате конкурса)
 6. Шумадијски и Поморавски округ – Удружење грађана за социјални развој "Сунце" (линк на резултате конкурса)
 7. Мачвански и Колубарски округ – Удружење грађана Светионик (линк на резултате конкурса)
 8. Златиборски и Моравички округ – Удружење за друштвени развој младих "Интерактив" (линк на резултате конкурса)
 9. Расински и Топлички округ – ПРОАКТИВ (линк на резултате конкурса)
 10. Јабланички и Пчињски округ – Удружење "Народни парламент" (линк на резултате конкурса)
 11. Пиротски и Нишавски округ – Центар за развој грађанског друштва PROTECTA (линк на резултате конкурса)
 12. Рашки округ и територија Косова и Метохије – Центар за развојну политику и сарадњу (линк на резултате конкурса)

 

Омладински волонтерски пројекти ће бити реализовани у периоду  август – октобар 2017. године, кроз које ће неформалне групе младих и удружења младих имати прилику да уређују просторе за младе, спроводе акције заштите животне средине, подстицања хуманости, разумевања, толеранције и једнаких шанси за све младе, активности међугенерацијске солидарности, здравих и безбедних стилова живота.

Поред тога, кроз овогодишњи програм МЛАДИ СУ ЗАКОН, омогућена је реализација 34 међународна волонтерска кампа широм Србије у периоду јул-септембар 2017. године који ће укључити више од 520 младих људи из иностранства и целе Србије, а који ће се на сврсисходан начин ставити на располагање у службу развоја локалних заједница, у укупној дужини од 23.500 волонтерских сати. Директну реализацију међународних волонтерских кампова, Министарство је финансирало са 3 милиона динара. Све информације о условима пријављивања за волонтерске кампове широм Србије можете преузети на интернет страници Националног програма волонтирања младих: www.kampovi.mis.org.rs.

Програм МЛАДИ СУ ЗАКОН је национални програм Министарства омладине и спорта који има за циљ подстицање активизма и волонтирања међу младима, омогућавања стицања вештина за лични развој и бољу запошљивост кроз волонтирање, омогућавања доприноса младих одрживом развоју локалних заједница и подстицања препознатљивости волонтерског доприноса младих на локалном и националном нивоу. Од 2010. до краја 2017. године, кроз програм МЛАДИ СУ ЗАКОН, финансирано је више од 1.420 омладинских ad-hoc волонтерских пројеката реализованих од стране удружења младих и неформалних омладинских група, 27 омладинских радних акција, а од 2014. године до краја 2017. године 127 међународних волонтерских кампова уз стручну подршку Младих истраживача Србије – Волонтерског сервиса Србије у којима је учествовало више од 900 волонтера из 25 земаља и више од 1000  младих из Србије и поклонило више од 88.500 волонтерских сати.

Top