Обележена најуспешнија спортска, 2015. година: Удовичић са освајачима медаља!

„Година иза нас била је сјајна. Освојено је 30 медаља у олимпијским дисциплинама на европским и светским такмичењима, што је за два и по пута више у односу на претходну. Пред нама је олимпијска година у којој ћемо, наравно, наставити да верујемо у вас, бићемо ту да вас подржимо и финансирамо ваше програме, тренинге, припреме и уверен сам да ћемо се заједно радовати новим, бројним медаљама", рекао је Удовичић.

Он је нагласио да му је изузетно драго што многи ову годину називају историјском за српски спорт, јер она то и јесте, пошто су српски спортисти освојили преко 700 медаља и зато је позвао све спортисте и представнике Савеза да наредна година буде још успешнија, а да Олимпијске игре у Рију буду на врху приоритета за 2016.

[caption id="attachment_5739" align="aligncenter" width="640"]Foto: Tanjug, Rade Prelić Foto: Tanjug, Rade Prelić[/caption]

"Хвала Влади Републике Србије и премијеру Вучићу што у овим тешким временима издвајају за спорт више него раније и тако показују колико сте важни и колико држава заиста стоји уз вас. Поносан сам што сте и ви препознали наш труд и то што сте својим резултатима оправдали наша очекивања. Велика ми је част што сам ваш бивши колега, а сада и министар", истакао је Удовичић.

На новогодишњем пријему били су многобројни српски шампиони, као што су Ивана Максимовић, Давор Штефанек, Борислава Перић Ранковић, Дамир Микец, златни ватерполисти, Милица Мандић, златни млади кошаркаши и многи други спортисти, али и њихови тренери и представници савеза.

Top