Нови Пазар центар Балкана

Нови Пазар биће домаћин Првенства Балкана у атлетици 15. и 16. јула 2017. године. У овом граду ће, на новоизграђеном атлетском стадиону бити одржана "76. Балканијада за сениоре“. Ово је највећи догађај који је икада организован у тој регији, а на њему се очекује 637 учесника из 16 земаља.

На Првенству Балкана Србију ће предводити освајач европског злата из Гетеборга (2013), Асмир Колашинац, који је након операције одлучио баш на овом такмичењу први пут да се врати, као и национална рекордерка на 1500м Амела Терзић, и финалиста европског првенства у скоку у даљ Лазар Анић.

Најмодернији стадион у Европи има осам стаза за трчање, травнати терен површине 7.350м2, атлетску стазу површине 7.868м2, трибине капацитета око 2.500 места.

Објекат атлетског стадиона је мултифункционални спортски објекат на коме се поред одржавања међународних спортских такмичења, могу организовати тренинзи клубова из региона, атлетске репрезентације Србије али и организовање базичних припрема и за друге спортове као што су фудбал, кошарка, одбојка, рукомет. Осим професионалних спортиста будући корисници тог објекта ће бити и рекреативци.

Top