Настављамо заједно са младима да обликујемо садашњост и креирамо будућност по мери младих - Идеје претварамо у дела

Министарство омлaдине и спорта и омладинска удружења потписали су данас уговоре о реализацији 82 пројекта која су усмерена ка остваривању циљева Националне стратегије за младе, за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих и за развој и спровођење омладинске политике. 

”Министарство омладине и спорта и млади су један тим који заједно помера границе. Ми смо ту да подржимо добре и иновативне идеје младих, да омогућимо да се реализују и да их заједно претворимо у дела, сигурни да су управо млади најлепша садашњост и покретачка снага за будућност у коју верујемо. Данас започињемо нов циклус сарадње са заједничким циљем, а то је остваривање интереса младих и даље унапређење њиховог личног, друштвеног и професионалног статуса. Свака иницијатива која подразумева побољшање положаја младих је добродошла и ту смо да је прихватимо и подржимо. Препознајући потребе и интересовања највећег броја младих, реализација ових  пројеката омогућава да кроз различите видове едукација млади стекну вештине и знања како би лакше и брже дошли до запослења, али и да се активно укључе у све друштвене процесе. Министарство омладине и спорта годинама уназад посебну пажњу посвећује оваквим пројектима, константно повећавајући и висину улагања и обухват младих који су укључени у те пројекте, јер управо са младима, следећи њихове иницијативе,  стижемо до најбољих и најефикаснијих механизама реализације активности важних за даље оснаживање младих на свим пољима. Уверени да можемо и знамо пут којим стижемо до идеала, настављамо да стварамо још лепшу и успешнију Србију, земљу поносних младих људи, победничког духа, креативних идеја и увек шампионских циљева!”, изјавио је, између осталог, том приликом министар Удовичић.

Укупно опредељена финансијска средства за различите видове подршке младима од стране Министарства омладине и спорта, од стипендирања до реализације пројеката, и поред свих изазова и ове године су увећана и износе 1.239.144.000 динара.

Top