Наставак опремања школских сала и терена широм Србије! Удовичић посетио Основну школу „Мића Стојковић” у Умчарима па се дружио са шампионкама у рукомету: Увек можете рачунати на нашу помоћ и подршку!

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, у оквиру редовних обилазака локалних самоуправа широм Србије, данас је посетио београдску општину Гроцка и Основну школу „Мића Стојковић” у Умчарима и том приликом се дружио са младим рукометашицама Рукометног клуба „Умчари”, које су актуелне школске републичке првакиње. Младе наде српског рукомета и све ученике ове школе министар је обрадовао новим лоптама, комплетима спортске опреме и реквизитима за школски спорт - головима, мрежама, кошевима.

Министру су добродошлицу пожелели и директор школе Владимир Бокић и председник Општине Гроцка Драган Пантелић.

„Данас смо се дружили са актуелним школским државним шампионкама у рукомету и разговарали о спортском успеху који су постигле, али и о плановима за наредну годину, како би наставиле да нижу победе. Посебност коју једино школски спорт има је да све успехе, али и поразе, делите са својим другарима из клупе и школског дворишта, и на тај начин поред физичке активности додатно јачате другарство, а те вредности и навике вам остају као највећи друштвени капитал кроз цео живот. Поред запажених спортских резултата, ученици су основали и задругу за производњу воћа и поврћа и на тај начин показали однос према спорту, јединству и природи који је за пример свима нама. Верујем да ће са својим успесима и одличним идејама наставити и убудуће, а Министарство омладине и спорта је ту као подршка, на коју увек могу рачунати”, изјавио је министар Удовичић.

Top