Након више од 20 година покренута реконструкција Караташа

„Јако ми је драго што коначно чујем машине како раде овде. Реконструкција Караташа један је од најзначајнијих инфраструктрурних пројеката Министарства омладине и спорта. Током јавних расправа о Нацрту закона о спорту директно са терена највише захтева смо добили на тему спортаске инфраструктуре. Главни циљ Министарства је да, упркос финансијској ситуацији, истрајемо у капиталним инвестицијама“, рекао је Удовичић.

Karataš, Vanja Udovičić

Он је нагласио да је најважнији задатак да се, пре свега младима, врати овакав објекат од којег се много очекује.

„Многи нам нису веровали док заправо нису почели радови. Више од 20 година није било озбиљније реконструкције и улагања у Караташ. Желимо да ово буде спортски центар, али не само то, већ и да овде окупљамо младе из целе земље и региона. Караташ има огроман потенцијал и одлично стратешко место“, истакао је Удовичић.

Karataš 3

Он је додао да је ово прави пример како се изградњом спортске инфраструктуре улаже у спортски туризам, али и да се на прави начин иде према циљу Министарства омладине и спорта што је децентрализација спорта како би спорт приближили свима и да су потписивање Уговора о суфинансирању изградње спортске хале у Ужицу и данашња посета Караташу показатељи присуства Министарства омладине и спорта у целој Србији.

Top