Највећа инвестиција Кајакашком савезу Србије од оснивања

Министар омладине и спорта Вања Удовичић уручио је данас, у просторијама Кајакашког савеза Србије, 37 чамацa и 20 ергометара, председнику Кајакашког савеза Србије Мирку Нишовићу.

Средства за набавку опреме кајакашима обезбедила је Влада Републике Србије преко Министарства омладине и спорта, издвојивши значајна средстава за помоћ развоју и унапређењу кајакашког спорта. 

„Желимо да наши кајакаши имају исте услове као њихове колеге из Европе и света, јер су они својим резултатима већ показали да припадају светској и европској елити. Такође, циљ нам је да изузетним условима и добром опремом мотивишемо што више младих да се укључе и да се баве кајаком, да се повећава база и да имамо још више шампиона “, истакао је министар Удовичић.

„Набавка ових 37 чамаца и 20 ергометара представља највећу инвестицију икада, од оснивања кајакашког савеза.Захваљујем се министарству и Влади Републике Србије јер су наши кајакашки добили врхунску и најсавременију опрему за тренинг и такмичење, на њима је да нам доносе медаље“, рекао је Мирко Нишовић председник Кајакашког савеза Србије.

Овај данашњи догађај увеличили су наши бројни прослављени спортисти, репрезентативци, селектор и њихови тренери.

„Министарство нам је обезбедило најсавременију опрему и захвални смо им на томе, јер ће нам то пуно значити за тренинге и такмичења, која нас очекују на путу ка ОИ у Токију“, рекла је Николина Молдован.

Кајакашки савез Србије је после прошлогодишње успешне огранизације два велика међународна догађаја, Европског шампионата за јуниоре и млађе сениоре и Светског купа за сениоре, огранизатор овогодишњег Европског шампионата за сениоре од 8.до 10. јуна на Ади Цигналији. Очекује се учешће преко 36 земље са старог континтента са близу 1.000 такмичара.

Догађају су присуствовалии државни секретари Предраг Перуничић и Дарко Станић, председник ОКС-а Божидар Маљковић, директор Републичког завода за спорт и медицину спорта Горан Бојовић, директорка Антидопинг агенције Републике Србије Милица Вукашиновић-Весић и директор ЈП Ада Циганлија Роберт Ђукић.

Top