Награђивање најбољих да постане обавеза Србије

"Зато ћемо као друштво чинити највише што се може да вам помогнемо у напредовању", поручио је Николић приликом свечане доделе рачунара најбољим ученицима.

Председник Србије је поручио да бољих нема, као и да Србија треба да буде "боља према најбољима", јер су у тешким условима постигли много "на радост својих породица, професора и на понос целе Србије".

"Тај неспорни таленат за даљи напредак с правом тражи подршку државе и друштва. Ви сте нам својим успесима дали огроман домаћи задатак - да вас подржимо, да побољшамо услове образовања, идемо у корак са новим педагошким правилима која подразумевају озбиљан однос према новим технологијама, новим училима, али и са новом методиком наставе", указао је Николић.

Да у Србији има много талентоване деце коју треба наградити мишљења је и министар омладине и спорта Вања Удовичић који је, обраћајући се присутнима, рекао да попут спортиста и најбољи ученици промовишу Србију учествујући на разним такмичењима.

"Пред вама је сјајан пут јер тек сте кренули. Покушаћемо у будућности још више да истичемо најбоље у први план'''', рекао је Удовичић.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић поручио је да, осим данас награђаних ученика, у Србији има још оних којих заслужују награде, али да их држава још није препознала.

"Сви ми заједно ћемо бити прави шампиони када успемо и друге да повучемо да се и њихове дисциплине виде. Надам се да ће следеће године бити више награда'''', поручио је Вербић.

Председница Фондације ''Драгица Николић'', супруга председника Србије поручила је да су награђени остварење најлепших снова свих родитеља и пожелела да им лап топ рачунари које су добили олакшају учење.

''Нека вам се нађу током школовања, нека вам помогну у новим успесима и новим победама. Останите радознали, гладни знања, напредујте из дана у дан'', казала је супруга председника Србије, додајући да ће и они једног дана бити у прилици да помогну другима да буду успешни попут њих.

Тако ће ланац знања и доброте, како је рекла, да се наставља из генерације у генерацију.

Преносивим рачунарима награђена су 183 ученика основних и средњих школа из Србије који су учествовали на међународним и републичким такмичењима.

Top