Министар Вања Удовичић честитао Међународни дан волонтера

Министар омладине и спорта Вања Удовичић учествовао је на Конференцији о волонтирању  „О волонтирању у Србији 2020. године – нова реалност, адаптација и иновација” коју су, поводом Међународног дана волонтера, организовали Млади истраживачи Србије. Приликом уводног обраћања министар Удовичић је истакао значај волонтеризма на глобалном нивоу и непроцењив допринос који сваки донирани волонтерски сат има, посебно у периоду када се свет бори са пандемијом и када су солидарност и хуманост свих нас на тесту.

„Волонтирање је начин грађења друштва у коме се разумемо и препознајемо, у коме смо солидарни, у коме смо тим који побеђује увек, свуда и у свему. Изузетно и неизмерно сам захвалан хиљадама младих који су показали своју солидарност и волонтерски дух и били су, и данас јесу, на много начина и кроз много акција, у овим данима изазова, широм целе Србије, ту да помогну у борби против пандемије. Не треба нам ни закон, ни позив, ни форма, ако волонтирање осећамо као потребу у свакоме од нас, ако свима око себе својим примером показујемо колико је важно биту ту за некога коме је потребна помоћ или подршка, јер сви смо бар једном били баш ти којима је она била потребна, и за велике и за оне само наизглед мале ствари”, истакао је министар Удовичић.

Поред министра Удовичића, своја уводна излагања на Конференцији о волонтирању имале су и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић, директорка УНИЦЕФ-а у Републици Србији Дејана Костадинова и извршна директорка Младих истраживача Србије Тања Петровић.

Министар Вања Удовичић је у својој честитки поводом Међународног дана волонтера нагласио да ће Министарство омладине и спорта наставити да афирмише волонтирање међу младима у нашој земљи програмом МЛАДИ СУ ЗАКОН, кроз који већ читаву деценију преко 1000 младих годишње учествује у волонтерским програмима.

„Захваљујем се свима који су део наше велике породице волонтера, сигуран да ће нас бити још више сваког дана, уверен да су млади Србије наша најлепша слика баш онда када срцем дају себе за оно у шта верују, до чега им је стало, а на нама је да стално понављамо и усмеравамо баш све да је волонтирање пут којим се иде срцем, а то је једини прави и исправан пут у животу”, део је честитке министра Удовичића.

 

Top