Министар Удовичић у посети Лесковцу и Бабушници

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Лесковац где је заједно са Градоначелником Лесковца др Гораном Цветановић и државним секретаром Дарком Станићем посетио Основну школу „Петар Тасић“ и присуствовао јавном часу са 100 ученика школе, а након тога обишао и Спортску халу „Дом партизана“.

Министар Удовичић је уручио ОШ „Петар Тасић“ донацију комплета опреме (комплет голова са мрежама, кошеви, табле, мрежа за одбојку, 40 лопти за четири спорта) за фискултурну салу.

„Наш циљ је привлачење што већег броја деце у систем школског спорта, за то је неопходно да се обезбеде адекватни услови за бављење и рекреативним и школским и професионалним спортом. У последње четири године број деце у систему школског спорта повећан са 120.000 на 165.000, очекујемо да ће тај број расти и наредних година“, нагласио је министар Удовичић.

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић захвалио је министарству на донацији школи, као и на издвојеним средствима за завршетак радова на Спортској хали „Дом партизана“.

Након дружења са децом министар и градоначелник су обишли вишенаменску спортску халу „Дом партизана“. У претходном периоду, на изградњи објекта извршени су груби грађевински радови са покривањем објекта и уградњом кровне лантерне а оквиру планираног завршетка изградње Дома партизана у Лесковцу обухваћени су грађевинско-занатски радови, електро инсталације, хидротехничке инсталације, машинске инсталације, противпожарна опрема и средства и систем дојаве пожара.

Вредност изведених радова који су финансирани средствима буџета Републике Србије, Министарства омладине и спорта по основном уговору износи 50.058.890,48 динара, а процењена вредност радова на завршетку изградње износи 66.040.639,50 динара без ПДВ. Законом о буџету Републике Србије за 2018. годину за пројекат Завршетак изградње „Дома партизана“ у Лесковцу, обезбеђена су средства у износу од 60.000.000 динара, као капитални издатак за 2018. годину.

Спортска хала „Дом партизана“ је вишенаменски затворени спортски објекат са следећим садржајима: хала – спортски терен, свлачионице са пратећим просторијама, простори намењени за судије, делегате и тренере, простор за опрему, медицински блок, простор за гледаоце – трибине са галеријом и техничке просторије. Може се користити за организовање тренинга и такмичења а осим професионалних и младих спортиста, корисници овог објекта ће бити и рекреативци.

У поподневном сатима, министар Удовичић је са својим сарадницима посетио и Бабушницу, где је са председницом општине Бабушница Слађаном Николић уручио донацију комплета опреме за фискултурну салу ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ коју похађа 484 ученика, а која ради од 1886. године.

Министарство омладине и спорта у сарадњи са Савезом за школски спорт спроводи акцију донације комплета опреме за школске фискултурне сале у 95 школа у Србији, и ова акција је једна од њих.

„Заменом старих реквизита новим, желимо да наведемо ученике да на квалитетнији начин доживе физичко васпитање и професоре који им предају, и да подстакнемо да уђу у систем спорта и у систем рекреације“, рекао је Удовичић.

Сама акција има за циљ да до краја године 15 процената фискултурних сала широм Србије добије спортску опрему и спортске реквизите.

Након разговора са ученицима министар Удовичић и председница општине Слађана Николић обишли су Спортско-рекреативни комплекс, који садржи два тениска терена, кошаркашки терен са трибинама и велики парк.

Top