Министар Удовичић у Мионици: „Са речи на дела”

Министар омладине и спорта Вања Удовичић  је данас у Мионици са председником општине Бобаном  Јанковићем присуствовао почетку извођења радова на започетом, а већ 25 година недовршеном пројекту изградње спортске хале у Мионици.

„Данас почињемо овај капитални пројекат за Мионицу и са речи прелазимо на дела. Нешто што пропада 25 година и до сада је било ван сваке намене биће најсавременија спортска хала за пет месеци. Стављањем у функцију ове хале, сређивањем спортских терена и школског простора, Мионица и цео Kолубарски округ добиће спортски центар за све спортисте, као и ученике, али и могућност одржавања великих такмичења. Желимо да Мионица постане још један леп центар за спорт, да рукомет у њој добије свој Национални тренинг центар, али и да створимо услове за све друге спортове јер нам је циљ да спортисти из целе земље и региона долазе у Мионицу”,рекао је министар Удовичић.

“Оваквим улагањима широм Србије и децентрализацијом спорта,  циљ нам је да у градовима и општинама у Србији створимо услове да спорт буде здрава навика свих и доступан грађанима свих узраста”, закључио је министар Удовичић.

„Уз помоћ Владе Републике Србије и Министарства омладине и спорта крећемо у завршенак радова на спортској хали и пројекат Националног тренинг центра за рукомет. На овај начин ћемо створити базу где ће наша деца моћи да тренирају, да се баве широким спектром различитих спортова, а Мионица ће завршетком овог пројекта добити сасвим другачији изглед и постати место окупљања многобројних спортиста и рекреативаца“, рекао је председник општине Бобан Јанковић.

Укупна површина хале је 2900м2, а максимали капацитет је за око 2.800 људи. Цео пројекат биће урађен према ФИБА и ИХФ нормама за одигравање међународних утакмица.

Догађају је присуствовао и државни секретар за спорт Предраг Перуничић.

                                                         

Top