Министар Удовичић се дружио са ученицима и младим спортистима у Сремској Митровици и обрадовао их спортском опремом и реквизитима

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Сремску Митровицу и, у оквиру свог редовног обиласка локалних самоуправа, са представницима општине и спортским функционерима отворено и садржајно разговарао о важности стварања услова за даљу популаризацију спорта у школама и међу омладином, а у домену омладинске политике дао нове предлоге за оспособљавање младих за још важнију улогу у друштву.

У Спортском центру „Пинки“ дружио се са члановима Рукометног клуба „Срем“, којима је уручио спортску опрему и попричао о њиховим такмичарским циљевима, изазовима и плановима у животу и каријери.

Посета је настављена у Основној школи „Свети Сава“, чијих 697 ученика ће од данас моћи да користи вредан комплет опреме и реквизита за школски спорт који садржи два безбедна гола, кошаркашке табле са обручима, шпанере и мрежу за одбојку и 40 лопти за четири колективна спорта.

У фискултурној сали министар се упознао и са омладинским погоном Одбојкашког клуба „Први темпо“, који је почео као школска секција а данас је то изузетно организован и успешан клуб, и такође их обрадовао комплетом спортске опреме.

„Веома ми је драго да сам поново у Сремској Митровици, расаднику младих и амбициозних спортиста, чија имена остају уписана у анале спорта не само Сремске Митровице, већ и Србије. Ово је средина која препознаје важност спорта и управо због тога, уређење спортских терена представља приоритет у раду челних људи града, о чему смо данас и разговарали. Сви заједно, у истом тиму, радимо на томе да млади, али и сви они који се баве спортом, тренирају у што бољим условима, да им на тај начин помогнемо да остваре максималне резултате“, закључио је министар омладине и спорта.

Top