Министар Удовичић са шефом мисије Савета Европе – Додатно јачање успешне сарадње у наредном периоду

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са шефом мисије Савета Европе у Србији Тобијасом Флесенкемпером и разговарао о досадашњој успешној сарадњи у областима омладине и спорта и будућим заједничким пројектима.

Министарство омладине и спорта и Савет Европе континуирано и програмски подржавају и иницирају низ различитих пројеката и активности које за финални циљ имају стварање нових перспектива и могућности за усавршавање младих, као и за превазилажење свих изазова са којима се млади сусрећу посебно у доба пандемије. Проактивна сарадња на институционалном нивоу огледа се и у промоцији највиших вредности и у области спорта.

Министар Удовичић и шеф мисије Флесенкемпер заједнички су констатовали потребу и сагледали све моделе конкретизације свих могућности продубљивања сарадње и убудуће у областима омладине и спорта, и то како на реализацији конкретних програма и пројеката, тако и на даљем унапређењу нормативног оквира у овим областима у Републици Србији, кроз међусобну размену искустава и знања.

Флесенкемпер је информисао министра Удовичића о ознаци квалитета Савета Европе за омладинске центре. У мају је договорена заједничка посета Еколошком центру „Радуловачки” у Сремским Карловцима, једином центру у Србији са овом ознаком, ради даље промоције ознаке квалитета у целој земљи. Такође је договорено да се појачају напори за развој и покретање курса програма „ХЕЛП” о спорту и људским правима.

 

Top