Министар Удовичић са представницима младих – Заједно са истим циљем

Министар омладине и спорта Вања Удовичић имао је данас отворен и конструктиван разговор са младима, представницима Кровне организације младих Србије (КОМС), о значају укључивања што већег броја младих у процесе креирања и праћења  спровођења омладинске политике на свим нивоима, као и о будућим пројектима који би отворили додатне перспективе младима да се професионално развијају, активно учествују у друштву, и остварују своје снове овде, у нашој Србији.

„Дијалог са младима је кључан за даље развијање и продубљивање поверења и стварање партнерског односа. Лично се залажем за успостављање континуираног дијалога како бисмо размењивали идеје и мишљења и проналазили заједничка решења за све актуелне потребе младих. Наш заједнички циљ је да будемо пуна подршка генерацијама младих и то и на личном, и на друштвеном и на професионалном плану у држави која им за то ствара најбоље услове. Министарство омладине и спорта је отворено за све конструктивне предлоге да се поред и сада већ конституисаних механизама подршке и одличних резултата у овој области обезбедe и нови, па је зато изузетно важно да млади кроз удружења иницирају и предлажу још више пројеката који имају конкретан резултат. Сви имамо исти циљ и као тим ту смо да померамо границе и да стигнемо до што већег бројa младих, који су понос наше садашњости и снага и покретачки мотив свега за нашу будућност”, изјавио је том приликом министар Удовичић.

Министарство омладине и спорта препознаје значај конструктивног дијалога са младима и подржава све пројекте и иницијативе које доприносе стварању још бољих услова у свим сферама од значаја за младе. Управо из тог разлога, теме састанка биле су и консултације о изменама Закона о младима и ревизији Националне стратегије за младе.

Top