Министар Удовичић са младим шивачима из Рашке

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас шиваче из Рашке, након успешно завршеног пројекта „Обука  младих шивача“. У пројекту који је финансирало министарство обухваћено је 60 младих, узраста од 18 до 30 година. Овакве обуке омогућавају младим људима да стекну нове вештине и знања, а самим тим и веће могућности за посао.

Након што је обишао шивару где су млади шивачи стекли практична знања, министар Удовичић је рекао : „Веома ми је драго што су  данас овде  ови млади људи  који су спремни да знања која су стекли и практично примене. Највећи изазов који је пред нама је незапосленост и због тога желимо да младим људима омогућимо да лакше дођу до посла и остану у својим срединама, да оснују породицу и обезбеде себи сигурну будућност. Сви заједно, и ми представници Владе Републике Србије и представници локалних самоуправа посебну пажњу посвећујемо младим људима, јер су они снага која покреће друштво напред.“

Пројекат „Обука за младе шиваче“ реализовало је удружење „Тренинг центар Степа“ док је финансијску подршку у вредности од готово 5 милиона динара, пружило Министарство омладине и спорта Републике Србије, по јавном конкурсу за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих.

Top