Министар Удовичић са колегама из Албаније и Северне Македоније – Повезивање младих из региона је наш заједнички циљ

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас на маргинама састанка Регионалне канцеларије за сарадњу младих са државним министром за омладину и децу Републике Албаније Бором Мужаћи. Након тога, министар Удовичић је на билатералном састанку разговарао о свим актуелним темама које се односе на области омладине и спорта са директором Агенције за младе и спорт Републике Северне Македоније Наумчетом Мојсовским.

Министар Удовичић је са колегама из Албаније и Северне Македоније разговарао о досадашњој сарадњи, али и о бројним плановима и могућностима заједничког деловања у будућности. Током састанака, саговорници су разменили искуства и информације о досадашњим реализованим пројектима, као и о могућим различитим видовима повезивања младих из региона убудуће, и закључили да је за стварање стабилне и перспективне будућности региона кључна улога младих.

Једна од тема, и на једном и на другом састанку, била је и деловање Регионалне канцеларије за сарадњу младих кроз чији се рад млади међусобно умрежавају и кроз заједничке пројекте директно и успешно сарађују. Такође, министар Удовичић, министарка Мужаћи и Мојсовски истакли су велики значај иницијативе за регионалну сарадњу Отворени Балкан који је од интереса за три земље, али и целог региона.

Top