Министар Удовичић поводом Међународног дана волонтера - Захваљујући појединцима који верују у идеју солидарности можемо се надати перспективној будућности

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је у својој честитки поводом Међународног дана волонтера истакао важност несебичног залагања младих који су се кроз бројне волонтерске акције ангажовали да помогну друштвеној заједници.

„Захваљујући појединцима који верују у идеју солидарности, који активно учествују у креирању бољег друштва и без калкулација дају свој максимум, можемо се надати перспективној будућности. Волонтеризам је цивилизацијски доказ да само идеје у које се верује чистим срцем могу одолети свим изазовима и наставити да се шире и расту. Свима који несебично помажу људима којима је то потребно и негују најплеменитије вредности у себи срећан Међународни дан волонтера”, нагласио је министар Удовичић.

Министарство омладине и спорта дванаесту годину заредом заједно са Младим истраживачима Србије, успешно реализује национални програм волонтирања МЛАДИ СУ ЗАКОН. Само ове године свој допринос лепшој и бољој Србији дало је 2300 волонтера, организовано је 137 „Шта нам тешко” локалних волонтерских пројеката у 23 округа широм наше земље и 30 националних волонтерских радних кампова.

Top