Министар Удовичић поводом 100 година ватерпола у Србији – Част је и привилегија бити део српске ватерполо бајке

Министар омладине и спорта Вања Удовичић говорио је на свечаној академији, коју је уприличио Ватерполо савез Србије, поводом обележавања златног јубилеја - 100 година ватерполо спорта у Србији.

„Један златни век је иза нас, а привилегија је и част бити вечерас у друштву највећих светских мајстора од којих смо сви учили, у друштву некадашњих, садашњих и будућих олимпијских, светских и европских шампиона, јер шампионска традиција је непрекидан низ у нашем ватерполу. Век обележен историјским победама, незаборавним бравурама у базену, страшћу, пркосом и непрестаном борбом сваког од нас – да сваког дана будемо све јачи тим. Ватерполо је у Србији више од игре, то је свима нама живот, јер смо сваки пут у базен улазили не штедећи себе, живели смо сан најбољих, поносно носећи златну традицију коју смо наследили од генерација пре нас и дајући све од себе да играмо игру која ће мотивисати момке који долазе после нас.

Вечерас и овде, са поносом, можемо рећи – успели смо! У нашим разлозима за славље, много је оних који су део њих, који су нас безрезервно подржавали. Хвала нашим породицама и свима који су свим срцем били уз нас, увек, и у великим победама, али и у поразима. Бескрајно хвала и свима који више нису са нама, а који су били неизоставни део златног века ватерпола у Србији, којима дугујемо многе успехе, који ће заувек бити наше легенде у нашим срцима. Оно у шта сам апсолутно сигуран, јесте да ће и нови век српског ватерпола бити ера великих шампиона и незаборавних успеха, да ћемо још много пута донети понос нашој Србији. Мени и мојим родитељима је била највећа част што сам био српски ватерполо репрезентативац. Хвала свима који су ми дали ту прилику, надам се да сам је оправдао. Сигуран да знамо, можемо и свим срцем хоћемо да наставимо ову златну причу, хвала вам свима, идемо даље!”, део је говора министра Удовичића.

Top