Министар Удовичић потписао уговоре са 20 јединица локалне самоуправе

Министар омладине и спорта Вања Удовичић потписао је данас уговоре са 20 јединица локалне самоуправе које имају основану канцеларију за младе, на основу резултата Конкурса за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном новоу.

„Уверен сам да активности које ће се, уз подршку Министарства омладине и спорта, спроводити у одабраним градовима и општинама, у потпуности одговорити на потребе младих из сваке локалне заједнице понаособ, а ми ћемо, као и до сада, наставити да пружамо неопходну финансијску, стручну и саветодавну подршку свим локалним канцеларијама за младе”, рекао је Удовичић.

У 20 градова и општина широм Србије, и ове године биће реализовани пројекти намењени запошљавању младих и подстицању омладинског предузетништва, стварању услова за квалитетно провођење слободног времена, упражњавању здравих стилова живота, подстицању активног учешћа младих у друштвеним процесима, процесима доношења одлука и развоју сервиса у локалним срединама, уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта од 31 милион динара.

Локалне самоуправе спадају у ред најзначајнијих партнера Министарства омладине и спорта у остваривању циљева Националне стратегије за младе и Закона о младима. Министарство омладине и спорта је, укључујући ово потписивање уговора, до сада кроз 15 конкурса финансирало 481 пројеката јединица локалних самоуправа намењених изради и спровођењу локалних акционих планова за младе, подстицању развоја локалне омладинске политике са око 301 милион динара.

Top