Министар Удовичић посетио учеснике пројекта за младе „Изградња мостова за Балкан“

Минстар Удовичић посетио Хемијско-прехрамбену школу у Београду, похвалио учеснике регионалног пројекта за младе „Изградња мостова за Балкан“ Регионалне канцеларија за сарадњу младих из Београда, Скопља и Сарајева

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је данас посетио Хемијско-прехрамбену школу у Београду, у којој кроз посебну едукацију и тематске радионице деца региона учествују у реализацији пројекта „Изградња мостова за Балкан“ у оквиру активности Регионалне канцеларије за сарадњу младих RYCO.

Циљ рада ове независне институције у региону западног Балкана је промоција сарадње, толеранције и духа помирења кроз реализацију пројеката и програма које афирмишу ове тековине и људске вредности.

Ученици и професори Хемијско-прехрамбене школе из Београда, заједно са својим вршњацима и колегама из Економско-правне средње школе “Васил Антевски-Дрен“ из Скопља и средње школе “28. јуни“ из Сарајева већ трећи пут остварују радне посете у њиховим образовним установама од почетка новембра ове године. У региону се тренутно одвија или је реализовано 11 пројеката чији су носиоци из Србије, а које је финансирао RYCO.

Током дружења са полазницима пројекта из Србије, Македоније и Босне и Херцеговине, министар Удовичић им је пренео подршку и честитке на успесима у заједничком раду:  „Срећан сам што се упознајем са свима вама, и од данас још поноснији што Министарство омладине и спорта активно доприноси и подржава рад Регионалне канцеларије за сарадњу младих. Нема лепшег и делотворнијег амбијента за развој сарадње и пријатељских односа од овог који стварате кроз ваше активне сусрете широм региона – и унапред се радујем свему што ћете заједно постићи кроз дружење и рад током боравка у Београду. Кроз овај и сличне пројекте градимо мостове између наших средина за напредну и безбрижну будућност ваше и долазећих генерација. Хвала вам од срца на свему чиме ћете допринети да наш регион буде најлепше место за ваше одрастање, дружење и живот на свету – и пренесите наше поздраве свој осталој деци из околних земаља која сличним пројектима граде нашу заједничку будућност!“ рекао је министар Удовичић.

                                                                                                                

Top