Министар Удовичић посетио општине Суботица и Бачка Топола

Вођени конструктивни разговори са представницима општина о даљој сарадњи на унапређењу система спорта и омладинске политике, додељена спортска опрема клубовима

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је обишао општине Суботица и Бачка Топола, и са представницима општина и спортским функционерима водио садржајне и конструктивне разговоре о даљој сарадњи на унапређењу система спорта и омладинске политике у том делу Србије.

Током посете Суботици и Бајмоку, истакнуто је да су учињени значајни кораци у реализацији више важних пројеката спортске инфраструктуре, и наглашена важност стварања услова за даљу популаризацију спорта у школама и међу омладином. У домену омладинске политике, разматрани су конкретни предлози за још интензивнији рад на унапређењу услова за развој младих и стварање нових могућности за њено оспособљавање за још важнију улогу у друштву. Миистар Удовичић је посетио младе спортисте ЖОК“Спартак“ и ОШ“Јован Микић“ у Суботици и ФК„Раднички 1905“ из Бајмока – где су додељени вредни комплети спортске опреме.

„Суботица је један од најважнијих спортских и друштвених центара Србије, позната по својој изузетној и успешној спортској традицији, мултикултурализму и богатом друштвеном животу. Драго ми је да смо – кроз отворене и одговорне разговоре са представницима општине и овдашњим спортским функционерима – постигли потпуно разумевање о даљој сарадњи на најбитнијим аспектима развоја система спорта – изградњи и обнови спортске инфраструктуре, даљој популаризацији спорта као битног предуслова за здрав живот међу свим генерацијама – а нарочито међу младима и у школском узрасту, и стварању услова за још бољи стручни рад у локалним клубовима и спортским организацијама. У домену омладинске политике, најважнији заједнички циљеви ће се тицати унапређења услова за рад Канцеларије за младе и омладинских удружења, а Министарство ће настојати да и у наредној години повеће број стипендија Фонда за младе таленте – како би млади имали још боље услове за стручно и професионално усавршавање и заузимање још активније и важније улоге у друштву!“ рекао је Министар Удовичић.

Током посете општини Бачка Топола, у разговору са представницима општине и спортским функционерима наглашена је важност одржавања богате традиције и разноврсности спортске културе овога краја – кроз унапређење спортске инфраструктуре, подизања нивоа стручности међу спортским посленицима и промоције спорта у свим сегментима друштва. Са посебном пажњом се разговарало о стварању услова за развој перспективе напретка младих и афирмације у личном и каријерном смислу. Министар Удовичић је посетио ОШ"Чаки Лајош", где је додељена спортска опрема КК"Топола из Бачке Тополе, а на крају дневног програма је обишао и ТК„Принц“ у Томиславцима, где се упознао са условима за развој младих тенисера овог краја.

„Бачка Топола је препозната широм Србије као средина која изузетно цени и воли спорт, и у којој је његова традиција од изузетног значаја за друштво у целини. Драго ми је да смо, кроз користан разговор са представницима општине и спортских организација, дефинисали заједничке циљеве и активности како би обезбедили развој спорта, спортске инфраструктуре и бављења њиме међу припадницима свих генерација. Млади Србије су наша најлепша стварност и светла будућност – и наставићемо да подстичемо рад локалне Канцеларије за младе, омладинских удружења и обезбеђујемо више стипендија из Фонда „Доситеја“ како би млади из свих делова наше земље имали уравнотежен приступ могућностима за лични и каријерни развој и напредак. Остајемо посвећени још широј сарадњи, отворено и одговорно – јер смо у истом смо тиму!“ закључио је Миистар Удовичић.

 

Top