Министар Удовичић посетио Нови Пазар и будућим дизајнерима текстила и коже уручио комплете спортске опреме

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић данас су посетили Нови Пазар. Прво су посетили школу за дизајн текстила и коже којој је министар Удовичић уручио вредан комплет опреме за фискултурну салу. Наставља се  акција донирања спортске опреме школама у Србији. Ученици ове образовне установе од данас моћи да користе нове рукометне голове, кошеве,мреже и шпанере за одбојку, као и 40 лопти за наведене спортове.

 Нови Пазар је средина која препознаје важност спорта и управо због тога уређење спортских терена представља приоритет  у раду  челних људи града, што је и данас била  тема разговора.

„Веома ми је драго да сам данас поново у Новом Пазару, за који могу  без размишљања да кажем да је центар спорта у целом региону. Овај град има чиме да се поноси, врхунски атлетичари, каратисти, бициклисти, кошаркаши, одбојкаши, кик боксери, фудбалери су узори младим људима у овом крају. Нови Пазар то треба и да остане, расадник талената, и због тога је важно да се улаже у базу из које настају будући шампиони, у школски спорт. Нови Пазар се може похвалити  изузетном спортском инфраструктуром, Атлетски стадион је међу најбољим на Балкану, као и цели комплекс у оквиру кога се налази стадион . Сви заједно, радимо на томе да сви млади, сви они који се баве спортом, тренирају у што бољим условима, и да им на тај начин помогнемо да остваре што боље резултате. ”- истакао је министар Удовичић.  

Министар Удовичић посебно је похвалио Канцеларију за младе у Новом Пазару која  је међу најбољима у Србији. 

 ”Нови Пазар је најмлађи град у Србији. Канцеларија за младе је међу највећима по бројности и  пример је како треба да функционише свака канцеларија за младе у нашој земљи. Њихова предузимљивост у циљу унапређења положаја младих, пружању подршке младима огледа се у многим активностима које спроводе. “ закључио је  министар Удовичић у посети Новом Пазару.

Top