Министар Удовичић посетио Инђију и Сремске Карловце – Заједнички стварамо све боље услове за бављење спортом

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је, у оквиру свог редовног годишњег обиласка  локалних самоуправа и спортских клубова, посетио данас општине Инђија и Сремске Карловце и том приликом разговарао са представницима општина, спортских организација и младим спортистима.

„У Инђији људи препознају значај физичке активности на квалитет живота и из тог разлога ова општина има велики спортски потенцијал. Млада таеквондисткиња Лана Комненић је, пре само неколико дана, постигла сјајан успех, постала јуниорска вицешампионка Европе и доказала да је велика нада српског спорта. Улагања у спортску инфраструктуру, популаризацију спорта и посвећеност предуслови су за постизање великих спортских достигнућа. Са младим спортистима разговарали смо о изазовима са којима се сусрећу и плановима за даље активности, како бисмо наставили да заједнички радимо на стварању све бољих услова за бављење спортом”, изјавио је министар Удовичић.

Током посете општини Инђија, министар је обишао Основну школу „Др Ђорђе Натошевић” у Новом Сланкамену. Ова школа једна је од ретких у којој ђаци прваци и они мало старији, поред осталих спортова, могу бесплатно да тренирају и тенис. Ученици ове основне школе добили су комплет спортске опреме, два гола са мрежама, две табле са обручима за кошарку, мреже за одбојку и 40 лопти, по 10 за рукомет, одбојку, кошарку и фудбал.

Након тога посетио је Сремске Карловце где је у спортском комплексу Дворска башта, отворено и одговорно разговарао са представницима локалне самоуправе, спортским радницима и спортистима.

„Наставићемо са рекордним улагањима у систем спорта, са основним циљем да спорт приближимо најмлађима. Спорт треба бити саставни део одрастања, школовања, дружења, свакодневни избор свих нас. Повећањем инфраструктурних капацитета широм Србије стварамо базу која обећава, јер и највећи шампиони своје прве спортске кораке направе на игралишту у свом месту, ту се заволи спорт”, рекао је министар Удовичић.

Младим спортистима из Сремских Карловаца су овом приликом додељени спортска опрема и реквизити.

Top