Министар Удовичић посетио Бујановац – Нова спортска опрема за нове спортске почетке

У наставку обиласка локалних самоуправа и спортских клубова широм Србије министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је посетио општину Бујановац и уручио спортску опрему и реквизите локалним спортским клубовима и школама.

„Данас смо у Бујановцу да отворено разговарамо са представницима локалне самоуправе и спортистима о томе како функционишу локални клубови, у којим условима се одвијају тренинзи и да заједно дођемо до најбољих решења како да унапредимо њихов рад. Наш циљ је да сваке године у систему школског спорта повећавамо број деце из целе Србије и обезбедимо им што боље услове за тренирање. Настојимо да свака општина у Србији има школе са опремљеним фискултурним салама како би деца имала најбоље услове да се баве физичком активношћу”, изјавио је министар Удовичић.

Ученици пет школа са територије општине Бујановац добили су комплете спортске опреме, два гола са мрежама, две табле са обручима за кошарку, мреже за одбојку и 40 лопти, по 10 за рукомет, одбојку, кошарку и фудбал.

„Спорт је важан јер почива на вредностима које су примењиве у свим сферама живота. На терену се поред физичке вештине стичу и оне важније, а то је поштовање „фер-плеја” и неговање тимског духа. Сигуран сам да ћемо кроз овакву подршку спортским клубовима и школама на локалном нивоу утицати да се спорт успешно развија у свим деловима Србије”, закључио је министар Удовичић.

Top