Министар Удовичић отворио такмичење средњошколаца „Пословни изазов“

Министар омладине и спорта Вања Удовичић отворио је данас у Београду финално такмичење „Пословни изазов“, у организацији Достигнућа младих у Србији. Учесници су средњошколци који су се победом на регионалним такмичењима пласирали на учешће на националном такмичењу,  учествује 60 ученика из 43 средње школе из 22 места у Србији.

 „Заиста сам поносан што Министарство омладине и спорта подражава ово такмичење и препознаје значај предузетништва. Какви год били резултати, за мене сте сви ви овде победници јер сте препознали и изборили се за јединствену прилику да већ као средњошколци стекнете искуство и да своје идеје изнесете менаџерима из највећих компанија из Србије, унапредите вештине презентовања, јачате тимски дух. Сигуран сам да ћете управо ви постати водећи лидери неких корпорација, али и феноменални људи и иновативни креатори наше будућности“, рекао је министар.

Победници овог такмичења имаће прилику да учествују на међународном такмичењу „Пословни изазов Западног Балкана“, заједно са представницима из Хрватске, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Министар Удовичић је истакао да му је драго што ће управо Србија, 2018. године, бити домаћин „Европско такмичење најбољих ученичких компанија“, када ћемо угостити 500 такмичара из 40 држава, и где ће поред такмичара присуствовати и топ менаџери из највећих европских компанија.

Европска комисија је програм „Ученичке компаније“ предложила као најбољи модел ученичког предузетништва, који се у Србији реализује у оквиру програма „Година предузетништва“, који реализује Влада Републике Србије.

Top