Министар Удовичић о Европској недељи спорта - Промоција спорта и активног начина живота

Министар омладине и спорта Вања Удовичић je поводом предстојеће Европске недеље спорта, изразио задовољство што се ова манифестација по пети пут организује у Србији с циљем да промовише спорт и активан начин живота.

„Ова манифестација налази се у редовном календару активности које заједно спроводимо са нашим пријатељима из Европске уније у циљу промоције спорта и здравог начина живота, делећи европске вредности. Циљ свих активности које су организоване у оквиру овог догађаја је да инспиришу и подстакну све нас да се покренемо и покажу нам да физичка активност треба да буде део наше свакодневнице. У Европској недељи спорта треба да покажемо да смо део једне огромне породице у Србији, део спортске породице коју чине и врхунски спортисти, али и сви они који се рекреативно баве спортом и воле и живе спорт. Циљ нам је да кроз ову, али и друге манифестације попут предстојећег Сајма спорта, промовишемо физичку активност, и да допринесемо још већој популарности спорта у Србији. Србија је земља врхунских спортских шампиона, али мора да буде и земља здравих навика сваког од нас. Зато је важно да се покренемо и покажемо да свако од нас може бити шампион!”, изјавио је министар Удовичић.

Европска недеља спорта реализује се од 23. до 30. септембра кроз многобројне спортске и едукативне догађаје широм Србије, са циљем да се што већи број грађана, без обзира на старост и физичку спрему, подстакне на бављење физичком активношћу и едукује о здравом начину живота.

Top