Министар Удовичић – Настављамо да повећавамо број и износ додељених стипендија Фонда за младе таленте Републике Србије и наредне године

Фонд за младе таленте Републике Србије је на 104. седници усвојио Одлуку о расписивању Конкурса за стипендирање до 1050 студената завршне године основних академских студија и до 500 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2021/22. годину.

„Након рекордног броја додељених стипендија током ове године настављамо са повећањем броја и износа стипендија и у наредној години и позивамо највредније студенте да искористе ову сјајну прилику, пријаве се и постану део најбољег академског тима у Србији. Поносан сам на чињеницу да je претходне године владало велико интересовање академаца за Доситеју. Повећањем броја стипендија ове године са 1500 на 1550, али и износа са 30.000 динара на 32.000 динара пратимо тренд раста броја најуспешнијих студената у нашој земљи. Јуче је исплаћено и по 782.700 динара за сваког од 332 стипендиста који студирају на универзитетима у иностранству. Фонд за младе таленте наставиће да буде снажна подршка најуспешнијим студентима Србије и додатна мотивација да надограђују стечена знања и константно теже усавршавању, јер управо су они окосница перспективне будућности наше земље. Ми смо ту да и наредне године створимо услове за проширење тима најбољих међу најбољима, и на тај начин покажемо да на путу њиховог успеха у Фонду за младе таленте имају партнера, подршку и пријатеља”, изјавио је министар Удовичић.

Конкурс је објављен у Дневном листу „Курир” као и на званичним интернет презентацијама Министарства омладине и спорта – www.mos.gov.rs и Фонда за младе таленте Републике Србије – www.fondzamladetalente.rs

Текст Конкурса, модел пријаве, изјаву о сагласности за прибављање података, пример овлашћења за потписивање уговора и модел уговора о стипендирању можете преузети ОВДЕ.

Top