Министар Удовичић најавио изградњу мултифункционалне дворане на Кошутњаку

Mинистар омладинеи спорта Вања Удовичић најавио je радове на изградњи нове спортске мултифункционалне дворане на Кошутњаку који ће почети ове године.

Објекат мултифункционалне дворане ће бити у склопу Националног тренинг центра у оквиру комплекса СРЦ „Кошутњак“ у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије, а простираће се на површини од 3,36 ха. Укупна вредност инвестиције износи 12 милиона евра.

„Циљ оваквих улагања Владе је да се и на даље развијa и унапреди спортска инфраструктура и то објектима ка о што ће бити ова мултифункционална дворана који испуњавају све стандарде и захтеве савременог врхунског спорта. На једном месту имаћемо обезбеђене све услове како за оптималан тренинг, тако и за праћење здравственог стања и опаравка спортиста“, рекао је министар Удовичић.

У оквиру мултифункционалног објекта налазиће се тренинг садржаји за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, спорстко пењање и дизање тегова. Сваки од поменутих спортоваће имати аутономне садржаје неопходне за обављање тренажног процеса на високом нивоу, специјализована борилишта, стрељану и вештачк устену, сауне, просторије за масажу, наменске теретане, канцеларије за тренере. Просторије у оквиру мултифункционалне дворане намењене свакомод поменутих спортова простираћесе на површини од по 800 м2 до 1.000 м2, а у складу са захтевима појединачних спортских савеза као и стандардима за ове спортове.

Поредтога, на располагању ће бити и заједнички садржаји у оквиру објекта зона за релаксацију, главна теретана, спортска сала за такмичења и спортове са лоптом.

„Желимо да сваки спорт добије своју базу и да се наши спортисти припремају у Србији, да не иду у иностранство, већ дас портисти из других земаља долазе у наше центре", истакао је министар Удовичић.

“Улагањем у овако велики објекат на светском нивоу, држава показује колико су јој важни спортисти и спортски радници. Овом мултифункционалном двораном, која ће се изградити, стварају нам се изузетни услови за тренирање, а на нама је да вредно тренирамои наставимо да Србији доносимо медаље”, рекао је наш златни олимпијски рвач Давор Штефанек.

Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић истакао је даје Завод кућа свих спортиста и даће поред свих спортских садржаја које данас Завод има ова дворана бити јединствена у региону и шире, јер наједно мместу СРЦ „Кошутњак“ има и смештајне капацитете и комплетну здравствену заштиту и све услове за припреме и трениг спортиста.

„Ово што смо данас видели је надмашило сва моја очекивања, желим да се захвалим Министарству омладине и спорта што су препознали наш рад, труд, залагање и наше резултате, и што добијамо овакав тренинг центар. Овај објекат задовољава услове за све спортове и спортисте и допринеће нашим резултатима“, рекла је наша шампионка Милица Мандић.

Догађају су присуствовали државни секретари Предраг Перуничић и Дарко Станић, директорка Антидопинг агенције Србије Милица Вукашиновић Весић, председник Спортскогсавеза Србије Давор Штефанек, председник Џудо савеза Србије Иван Тодоров, председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић, генерални секретари и остали представници савеза као и прослављени спортисти, освајачи медаља и њихови тренери.

 

Top