Министар Удовичић најавио изградњу мултифункционалне дворане на Кошутњаку

Датум: 28.02.2018 | Категорија: Вести, Спорт,

Mинистар омладинеи спорта Вања Удовичић најавио je радове на изградњи нове спортске мултифункционалне дворане на Кошутњаку који ће почети ове године.

Објекат мултифункционалне дворане ће бити у склопу Националног тренинг центра у оквиру комплекса СРЦ „Кошутњак“ у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије, а простираће се на површини од 3,36 ха. Укупна вредност инвестиције износи 12 милиона евра.

„Циљ оваквих улагања Владе је да се и на даље развијa и унапреди спортска инфраструктура и то објектима ка о што ће бити ова мултифункционална дворана који испуњавају све стандарде и захтеве савременог врхунског спорта. На једном месту имаћемо обезбеђене све услове како за оптималан тренинг, тако и за праћење здравственог стања и опаравка спортиста“, рекао је министар Удовичић.

У оквиру мултифункционалног објекта налазиће се тренинг садржаји за рвање, џудо, теквондо, карате, стрељаштво, спорстко пењање и дизање тегова. Сваки од поменутих спортоваће имати аутономне садржаје неопходне за обављање тренажног процеса на високом нивоу, специјализована борилишта, стрељану и вештачк устену, сауне, просторије за масажу, наменске теретане, канцеларије за тренере. Просторије у оквиру мултифункционалне дворане намењене свакомод поменутих спортова простираћесе на површини од по 800 м2 до 1.000 м2, а у складу са захтевима појединачних спортских савеза као и стандардима за ове спортове.

Поредтога, на располагању ће бити и заједнички садржаји у оквиру објекта зона за релаксацију, главна теретана, спортска сала за такмичења и спортове са лоптом.

„Желимо да сваки спорт добије своју базу и да се наши спортисти припремају у Србији, да не иду у иностранство, већ дас портисти из других земаља долазе у наше центре", истакао је министар Удовичић.

“Улагањем у овако велики објекат на светском нивоу, држава показује колико су јој важни спортисти и спортски радници. Овом мултифункционалном двораном, која ће се изградити, стварају нам се изузетни услови за тренирање, а на нама је да вредно тренирамои наставимо да Србији доносимо медаље”, рекао је наш златни олимпијски рвач Давор Штефанек.

Директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић истакао је даје Завод кућа свих спортиста и даће поред свих спортских садржаја које данас Завод има ова дворана бити јединствена у региону и шире, јер наједно мместу СРЦ „Кошутњак“ има и смештајне капацитете и комплетну здравствену заштиту и све услове за припреме и трениг спортиста.

„Ово што смо данас видели је надмашило сва моја очекивања, желим да се захвалим Министарству омладине и спорта што су препознали наш рад, труд, залагање и наше резултате, и што добијамо овакав тренинг центар. Овај објекат задовољава услове за све спортове и спортисте и допринеће нашим резултатима“, рекла је наша шампионка Милица Мандић.

Догађају су присуствовали државни секретари Предраг Перуничић и Дарко Станић, директорка Антидопинг агенције Србије Милица Вукашиновић Весић, председник Спортскогсавеза Србије Давор Штефанек, председник Џудо савеза Србије Иван Тодоров, председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић, генерални секретари и остали представници савеза као и прослављени спортисти, освајачи медаља и њихови тренери.

 

Назад

Архива вести