Министар Удовичић на Свечаној академији Студентске конференције универзитета Србије – Заједно креирамо будућност по вашој мери

Министар омладине и спорта Вања Удовичић обратио се на Свечаној академији Студентске конференције универзитета Србије, која је одржана поводом Међународног дана студената.

„Драги студенти, честитам вам Међународни дан студената, који ове године обележавамо уз сумирање свих ваших академских успеха, али и једним посебним поводом, а то је Закон о студентском организовању на чије се усвајање чекало 15 година. Овај закон представља правни оквир за остваривање ваших заједничких интереса на националном нивоу и зато свесни своје снаге када заступате заједничке идеје, када се залажете за креирање будућности по својој мери, јер она припада вама, крените у нове академске победе. Министарство омладине и спорта наставиће кроз рад Фонда за младе таленте Републике Србије да вас мотивише и храбри да свакога дана будете све бољи, уз наставак тренда раста стипендија за ваше даље усавршавање. Хвала вам што сте и данас показали највиши степен друштвене одговорности спроводећи организовану вакцинацију студената на факултетима и панел о имунизацији младих. У вакцинацији је решење, она је једини пут да станемо на црту пандемији. Зато, као и увек до сада, борите се за своју будућност, за пуне амфитеатре и за друштвени живот без задршке - вакцинишите се”, истакао је министар Удовичић.

Приликом уводног дела, поред министра Удовичића, обратили су се и потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић и председница СКОНУС-а Маргарета Смиљанић.

Top