Министар Удовичић на највећем омладинском форуму УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА - Препреке изазова нису изговори, већ мотив да покажемо снагу тима младих

Министар омладине и спорта Вања Удовичић учествовао је на највећем омладинском форуму младих Уједињених нација ЕКОСОК (ECOSOC), који традиционално десети пут заредом окупља надлежне министре, представнике сталних мисија држава чланица, приватног сектора, УН агенција и омладинске делегате из целог света. Форум представља глобалну платформу Уједињених нација за дијалог о решењима изазова који утичу на добробит младих.

У свом обраћању министар Удовичић истакао је да је Република Србија и претходне године континуирано пружала непосредну подршку омладинском сектору за даљи развој и усавршавање и указао на неизмеран значај ангажовања младих, који су током пандемије донирали велики број волонтерских сати и тиме били најбољи пример хуманости и солидарности.

„Младима широм света желим да захвалим што су били оличење солидарности и хуманости и што су поново подсетили свет да су баш они његова покретачка сила. Желео бих да позовем младе да не дозволимо да препреке које нас окружују постану изговор, већ да их претворимо у мотивацију, да се ујединимо и покажемо да је снага тима младих таква и толика да победи све изазове и искушења у борбама садашњости и циљевима за будућност”, истакао је на крају свог говора министар Удовичић.

Ове године, због препоручених мера заштите и очувања здравља свих учесника, највећи омладински форум је одржан у онлајн формату.

Top