Министар Удовичић на Инфо сесији о спортској компоненти Еразмус+ програма

Министарство  омладине и спорта и Фондација „Темпус" организовали су Инфо сесију о спортској компоненти Еразмус+ програма Европске уније, на којој је био присутан и министар Вања Удовичић. На Инфо сесији су учествовали и амбасадор Делегације ЕУ у Србији, Њ. Е. Сем Фабрици, као и Марија Филиповић-Ожеговић, управница Фондације Темпус.  Том приликом министар омладине и спорта позвао је присутна спортска удружења да се пријаве на конкурс за пројекте које финасира ЕУ.

“Од прошле године Србија је у могућности да аплицира за додатна средства која су омогућена преко Еразмус+ програма и Темпус фонадације. Од када смо као земља добили поверење од Европске уније и постали пуноправни члан, можемо да се похвалимо да су у претходних годину дана 34 организације успеле да омогуће додатна средства. Данас смо имали прилику да информишемо остале организације, како да дођу до додатних средстава и на који начин сви ми заједно можемо да помогнемо целокупном систему спорта. ” – рекао је министар Удовичић.

Министар омладине и спорта је још истакао да је Србија земља спорта, и да је позната у свету по успесима које наши спортисти остварују у различитим спортовима, и изразио жељу да такве резултате постижемо и у европским програмима.

„Сматрам да кроз овакве сесије и могућности информисања, помажемо целокупном спорту да се унапреди и да улажемо више у рекреативни спорт, здравствене компонете и мењање свести да је неопходно да се бавимо спортом. Значај спорта је немерљив, данас уложен један динар у спорт, сутра су три динара мање за здравље. Желим да се захвалим Темпус фондацији и амбасадору Сему Фабрицију, који је омогућио да наше спортске организације буду раме уз раме са највећим спортским огранизацијама у ЕУ. Србија је у претходне три године кроз омладинску компонету показала да је лидер у региону, да смо повукли преко 50 одсто средстава и дали изазов систему спорта. Ми у систему спорта навикли смо да се такмичимо и жеља нам је покажемо да као и у омладинском, можемо да будемо лидери и у спортском сектору.“- закључио је министар Удовичић.

 

Top