Министар Удовичић изненадио наше најбоље кошаркашице на тренингу – Подршка пре великих такмичења којa следе

Министар омладине и спорта Вања Удовичић изненадио је данас приликом тренинга најбоље кошаркашице Србије које се за густ такмичарски распоред овог лета припремају у Београду. Женску кошаркашку репрезентацију крајем јуна очекује први велики тест, Европско првенство у Шпанији и Француској, а само месец дана након тога и Олимпијске игре у Токију.

Министар Удовичић је наставио да посећује све наше спортисте приликом припремних и такмичарских процеса, како би се лично уверио да сви имају најбоље услове. Као бивши репрезентативац и неко ко потпуно разуме све изазове са којима се спортисти сусрећу на свакодневном нивоу, министар Удовичић настоји да поред институционалне подршке коју Министарство омладине и спорта континуирано пружа систему спорта у Србији, и неформалним разговором са самим спортистима чује њихова искуства и пружи им додатну подршку пред међународна такмичења.

Женска кошаркашка селекција Србије освојила је бронзану медаљу 2016. године на Олимпијским играма у Рију и бронзу на Европском првенству 2019. године, када је један од градова домаћина био Београд.

 

Top