Министар Удовичић – Интензивирање сарадње у омладинском сектору Западног Балкана приоритет у години када Србија председава Регионалном канцеларијом за сарадњу младих

Локална канцеларија Регионалне канцеларије за сарадњу младих у Србији (РКСМ) представила је програм „Упознајте Супершколе Србије”, а у уводном делу догађаја обратио се министар омладине и спорта Вања Удовичић.  

„Србија управо у овој години по први пут председава Регионалном канцеларијом за сарадњу младих и поставили смо амбициозне циљеве како би се регионална сарадња у омладинском сектору додатно интензивирала и како бисмо постојеће праксе побољшали и указали на важност активизма, социјалне укључености и мобилности младих на простору Западног Балкана. Србија је дала велики допринос у успостављању Регионалне канцеларије за сарадњу младих са идејом у коју сви верујемо, а то је да млади имају кључну улогу у креирању боље будућности и стабилности Западног Балкана. Програм „Упознајте Супершколе Србије” испуњава заједнички циљ а то је подстицање младих да кроз дружење стичу нова знања, упознају се са другим културама, и стичу вредна пријатељства”, истакао је министар Удовичић.

Своја излагања у уводом делу  имали су и први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, шеф Делегације Европске уније у Србији Њ. Е. Емануел Жофре, немачки амбасадор у Србији Њ. Е. Томас Шиб и директорка РКСМ локалне канцеларије у Србији Ивана Антонијевић. „Супершколе” је један од највећих пројеката РКСМ који за главни циљ има организовање размена  младих на Западном Балкану, а овом приликом је представљено 18 одабраних идеја из Србије у оквиру првог отвореног позива на овом програму.

Top