Министар Удовичић и шеф Делегације Европске уније у Србији Емануел Жофре – Настављамо богату и успешну сарадњу

Министар омладине и спорта састао се данас са шефом Делегације Европске уније у Србији Емануелом Жофреом и том приликом разговарао о бројним заједничким успешно реализованим пројектима у претходном периоду и плановима за будуће активности у областима омладине и спорта.

Министарство омладине и спорта уз помоћ Европске уније реализује бројне програме који за приоритетни циљ имају оснаживање и развој омладинског активизма и стварање што бољих услова за већe запошљавање и самозапошљавање младих. Кроз програм Еразмус+ у шестогодишњем периоду (2014-2020. године) подржано је преко 2.600 децентрализованих и централизованих пројеката у области младих. У извештају Европске комисије за Србију за 2021. годину посебно је наглашено да Србија успешно спроводи спортску компоненту програма, а и промоција физичких активности и здравих навика живота кроз Европску недељу спорта, која се сада већ традиционално одржава широм Србије, сваке године привуче све више грађана да учествују у обележавању.

Министар Удовичић и господин Жофре разговарали су и о бројним активностима планираним за текућу годину, коју је Европска унија прогласила Европском годином младих. Сложили су се да се једино заједничким деловањем може усавршавати и развијати омладински активизам на међународном нивоу. Министар Удовичић нагласио је да је за омладинску политику у Србији 2022. година од велике важности јер се увелико ради на изменама и допунама Закона о младима, ревизији Националне стратегије за младе и изради припадајућег Акционог плана, наравно уз широк консултативни процес и учешће младих и омладинских организација.

Саговорници су разговарали и о новим заједничким активностима и пројектима, који ће додатно оснажити већ богату и успешну сарадњу у областима омладине и спорта. 

Top