Министар Удовичић и председник општине Чукарица Коларић отворили Tрим стазу „Кошутњак“

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник општине Чукарица Срђан Коларић данас су отворили трим стазу „Кошутњак“.

Министар  Удовичић истакао је да изградња и реконструкција објеката намењених за рекреативни спорт првенствено један од приоритета Министарства омладине и спорта jeр, како каже Удовичић, циљ јесте да се обезбеде услови да спорт буде доступан свима.

„Са поносом могу да кажем да је ово најбоља трим стаза са пратећим садржајем у Србији, реконструисана тако да сви могу да се баве спортом и то у прелепом амбијенту и најбољим условима. Услов здравља свих наших грађана јесте бављење физичким активностима и зато кроз овакве пројекте желимо да омогућимо и мотивишемо управо то да физичка активност буде навика свих нас. Трим стазе могу да користе сви - од врхунских спортиста, преко рекреативаца до деце“, рекао је Удовичић.

Пројекат трим стазе „Кошутњак“ подразумевао је реконструкцију постојеће трим стазе у целокупној дужини од 1.200 метара са набавком нових, савременијих тренажних справа на пратећим станицама које су распоређене целом дужином стазе на сваких 100 метара.

„Заиста ме радује слика Кошутњака данас, ово је сјајна ствар за нашу општину, али и за Београд“, казао је председник општине Чукарица Срђан Коларић.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић похвалио је овај пројекат као један од оних путем којих се мотивишу сви да се баве спортом.

Отварању је присуствовао и државни секретар за спорт Предраг Перуничић, као и директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић, али и велики број спортиста свих узраста.

Top