Министар Удовичић и председница Представничког дома Републике Кипар Деметриу – Сарадња у областима омладине и спорта додатно јача пријатељске односе

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се са председницом Представничког дома Републике Кипар Њ.Е. Анитом Деметриу и том приликом разговарао о даљој имплементацији потписаних споразума о сарадњи у областима омладине и спорта између двеју држава.

Министар Удовичић пожелео је добродошлицу Њ. Е. Деметриу у Србију и упознао је са актуелним пројектима и програмима које подржава Министарство омладине и спорта, а тичу се даљег развоја и унапређења система спорта и омладинског сектора. Саговорници су се сложили да је размена знања и искустава између двеју земаља у обостраном интересу и представља најбољи темељ за наставак успешне сарадње.

Једна од тема састанка било је разматрање значаја укључивања деце са сметњама у развоју у спортске активности. Након састанка Њ. Е. Деметриу посетила је клуб малог фудбала „Мунгоси”, у коме тренирају млади са инвалидитетом и сметњама у развоју и том приликом се дружила са младима и разговарала о важности физичке активности.

Top