Министар Удовичић доделио стипендије за скоро 400 најбољих спортиста - Држава мисли на будућност српског спорта!

Министар омладине и спорта Вања Удовичић доделио је данас скоро 400 уговора о стипендирању перспективним и заслужним спортистима, који су својим резултатима заслужили да заузму посебно место у великој спортској породици Србије.

Министар Удовичић је у свом обраћању стипендистима честитао на успесима које су постигли и истакао да ће држава наставити да улаже у најталентованије спортисте који нашој земљи доносе не само медаље, већ и доприносе да се још више подигне углед наше земље у свету.

„Мало је рећи да смо поносни на вас и на ваше успехе. Ви сте разлог због кога се Србија радује, ваша достигнућа и медаље ће се памтити, а ваше приче ће се препричавати дуги низ година и служити као инспирација будућим генерацијама. Свака успешна особа има другачији план, сан и стратегију да стигне до свог циља, али постоји једна ствар која је заједничка за све који то и остваре, а то је да никада не одустају. Препознајемо ваш потенцијал да идете даље и нижете нове успехе и да сте баш ви они који никада не одустују и који ће све своје циљеве да остваре.”, истакао је у свом обраћању министар Удовичић.

У име стипендиста, присутнима се обратила јуниорска балканска шампионка у скоку увис, Ангелина Топић, затим репрезентативац Србије у баскету 3 на 3, Дејан Мајсторовић, као и наш прослављени параолимпијац Небојша Ђурић, који су се захвалили на подршци и нагласили да је част и привилегија бити спортски стипендиста у Србији. Присутнима се обратила и двострука, актуелна олимпијска шампионка у тaеквондоу, Милица Мандић која је поделила своје богато спортско искуство са новом генерацијом стипендиста.
У претходних пет година додељене су стипендије за скоро 3.000 спортиста у износу већем од 2,1 милијарде динара.

Top