Министар Удовичић доделио стипендије најбољим студентима Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици

Министар омладине и спорта Вања Удовичић доделио је данас најбољим студентима Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици  35 уговора о стипендирању Фонда за младе таленте Републике Србије. Чину доделе стипендија најуспешнијим академцима присуствовали су директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петар Петковић и проректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици проф. др Јован Базић.

Најбољи студенти Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици дошли су у Београд, јер министру Удовичићу није био дозвољен улазак на територију наше јужне покрајине, услед чега је био спречен да им уговоре о стипендирању  уручи у Косовској Митровици у току Академске недеље, која је организована у свим универитетским центрима Републике Србије од 20-26. јуна.

„Можда они могу, с времена на време да ме спрече да се слободно крећем својом земљом, али никада неће спречити ни мене, ни било кога у држави Србији, да брине о свом народу у нашој јужној покрајини. Зато смо данас овде, јер не допуштамо ни по коју цену да ви најбољи и најуспешнији останете ускраћени за заслужене стипендије које ће вам  олакшати даље школовање и усавршавање, од кога ће, на крају наша Србија имати највише користи. Годину дана после прославе јубиларне 50. годишњице постојања Универзитета у Приштини са поносом сведочимо да су труд и посвећеност које сте уложили у своје усавршавање резултирали успехом вредном дивљења. Ваша несаломива амбиција и настојање да у временима изазова дате свој максимум и тежите најбољој верзији себе, доказују да само они који искрено и безрезервно верују у себе праве разлику. Одатле потиче и наше уверење да управо ви имате и снагу и мотивацију да наставите путем успеха и будете предводници своје генерације. Честитам вам на изузетним постигнућима, уверен да ће вам ове стипендије бити само додатни импулс да остварујете своје циљеве и снове. Министарство омладине и спорта наставиће да вас прати и верује у ваш потенцијал”, истакао је у свом обраћању студентима министар Удовичић.

 

 

Top