Министар Удовичић доделио стипендије најбољим спортистима: Заједно чинимо тим за историјске победе

Министар омладине и спорта Вања Удовичић доделио је данас више од 400 уговора о стипендирању врхунским спортистима, који су остварили значајне међународне спортске успехе и тиме на најбољи начин представљали Србију у свету.

Министар Удовичић је у свом обраћању стипендистима честититао на спортским резултатима и истакао да ће им Министарство омладине и спорта и убудуће бити најјача подршка и ослонац.

„Бити спортски стипендиста у земљи шампиона, чини вас најбољима од најбољих. Министарство омладине и спорта наставиће да вас подржава свакога дана, да са вама прославља медаље, али и да спортски пружи руку и када имате тешке дане, јер само заједно чинимо тим за понос, тим за историјске победе, тим којим се цела Србија поноси. Посебно се поносимо што сте и у временима изазова показали несаломив спортски дух, придржавали се свих правила, тренирали у условима друштвене изолације, излазили на терене без публике, и поред свега тога, остали шампиони и наставили низ успеха. Уверени смо да ћете увек нашу Србију представљати на најбољи могући начин и да ћете нас још много пута обрадовати великим успесима”, истакао је у свом обраћању министар Удовичић.

У име стипендиста обратили су се млади ватерполо репрезентативац Ђорђе Вучинић, власник европског рекорда 2019. године Петар Миленковић и Зорана Аруновић, која нас је много пута до сада обрадовала најсјајнијим одличјима. Они су поделили своја богата спортска искуства са новом генерацијом стипендиста и истакли да је част и привилегија данас бити спортски стипендиста у Србији.

Додели спортских стипендија присуствовали су и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић.

Top