Министар спорта Зоран Гајић у посети Олимпијском комитету Србије

Олимпијски комитет Србије угостио је у Олимпијској кући делегацију Министарства спорта на челу са министром Зораном Гајићем. Руководство Олимпијског комитета Србије на челу са председником Божидаром Маљковићем дочекало највишу делегацију Министарства спорта коју је предводио министар Зоран Гајић. Ово је први званични састанак министра Гајића којим је започео мандат на месту првог човека српског спорта.

Председник ОKС Божидар Маљковић заједно са потпредседницима Жарком Зечевићем, Милицом Ђуричић, Маријом Десивојевић Цветковић и генералним секретаром Ђорђем Вишацким, дочекали су делегацију Министарства спорта коју је предводио министар Зоран Гајић, а у којој су били и државни секретар Марко Kешељ, шеф кабинета Јован Kнежевић и посебни саветник министра Дејан Бојовић. Божидар Маљковић отворио је састанак и поздравио је све учеснике пожелевши министру Гајићу много успеха на позицији уз уверавања да ће Олимпијски комитет Србије са својим капацитетима дати максималан допринос настојањима Министарства спорта да унапреди врхунски спорт у Србији.

Председник Маљковић изразио је уверење да ће сарадња ове две институције у наредном периоду бити на највишем могућем нивоу, а том приликом изјавио је: „Хвала новом министру Гајићу који је врхунски професионалац и мој дугогодишњи пријатељ што је први корак у новом мандату направио управо овде у Олимпијском комитету Србије. Честитам Влади Србије што је Зорана Гајића изабрала на ову функцију. Мислим да бољег кандидата од њега нема. То говорим на бази његове посвећености, његовог професионализма и разумевања спорта. Очекујемо добре резултате и одличну сарадњу. Очекујем да направимо задовољство у нашој држави када је спорт у питању и да учинимо све да наступ нашег тима у Паризу прође добро, баш као што су прошле и Олимпијске игре у Токију. Ни тада нисмо ништа обећавали, већ смо ћутали и радили. Тако планирамо и сада. И министар Гајић са његовим и ја са својим тимом ћемо заједно предано да радимо како би нашем спорту било боље.“ 

Министар спорта Зоран Гајић захвалио се на гостопримству и нагласио је да једино заједничким деловањем Министарства спорта, Олимпијског комитета Србије и свих осталих учесника у систему спорта, наш спорт може да настави да иде путем успеха којим је ишао свих претходних година. 

„Очекује нас наставак рада који је мој претходник направио у спорту и одбрана свих резултата који су до сада постигнути. Велики су успеси српског спорта постигнути у Токију и ми се надамо да ћемо превазићи остварене резултате у Паризу за две године. Управо је циљ ове посете Олимпијском комитету Србије да направимо план рада у сусрет Олимпијским играма, као и да демонстрирамо јединство и да направимо да Министарство спорта и Олимпијски комитет Србије у синергији направе још више него што су до сада урадили. Ми смо две кровне институције за врхунски спорт и на овај начин смо посебно желели да олимпијским спортовима пружимо уверење да ћемо се максимално трудити да спортистима заједно помогнемо у остваривању врхунских спортских резултата“, изјавио је министар Зоран Гајић.

Делегација Олимпијског комитета Србије представила је министру Гајићу и његовим сарадницима концепт спортских програма ОKС, као и статус пројеката ОKС у области спорта, након чега се разговарало о сарадњи ове две институције у будућем периоду, са посебним освртом на све оно што је неопходно урадити у циљу побољшања спортског резултата на предстојећим Олимпијским играма у Паризу 2024. године. Учесници састанка констатовали су да је неопходно да сарадња између Министарства спорта и Олимпијског комитета Србије буде на највишем могућем нивоу, имајући у виду да је до предстојећих Игара у главном граду Француске остало мање од две године, а да су квалификације за наступ на овом највећем светском спортском такмичењу у свим спортовима у пуном јеку. 

 

Top