Министар спорта Зоран Гајић одржао говор на сахрани Синише Михајловића у Риму

Славни српски фудбалер Синиша Михајловић сахрањен је у Риму. Опело које је служио владика аустријско-швајцарски Андреј одржано је у базилици Свете Марије, анђела и мученика. Говор на сахрани легендарног фудбалског аса одржао је министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић. 

“У име државе и народа Србије, председника Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и Владе Републике Србије, као и у своје лично име, изражавам најдубље саучешће породици Михајловић, његовим најближима, али и целој спортској и фудбалској јавности, људима који су га волели широм планете.

Рођен у Борову крај Вуковара, у земљи које више нема, син равнице, човек-пркос, понос, ватра и увек свој. Живео је фудбал, фудбал је живео њега. Када се појавио на великој сцени фудбалској, изгледао је као мешавина холивудске и рок звезде која је по лопти ударала таквом силином да је једино прикладно било називати га “бомбардером”. Плашио је живи зид, голмане, ломио пречке и стативе, цепао мрежице. Његова лопта кидала ја ваздух, сви клинци су опонашали његове ударце на игралишту иза школе. Део је историјских успеха Црвене звезде и нашег репрезентативног фудбала, део је фудбалске културе Апенинског полуострва, овде су га прихватили као да је њихов. А он јесте, и наш и њихов, светски је био Миха.

Миха је био људска сила. Начин на који је улазио у ринг са недаћама, фудбалским и животним, био је посебан. Био је као његов трк после оног слободњака Бајерну, као онај гол Сампдорији у Софији, као онај хет-трик из слободњака за Лацио. Сузе радоснице смо лили када смо га гледали како се уз осмех борио, уз песму његових играча под болничким прозором, уз молитве и љубав из свих делова света. Миха је био победник. Посебна фела. Остао је исти према друговима, породици, нацији, држави, онима који су га волели и онима који нису. Видимо то и дан данас. Сви успеси које је доживео у каријери га нису променили. Терао је Миха своје...

Фудбал је стао тог петка кад је стигла најтужнија вест. Вапаји хиљада навијача и сећања стотина врхунских спортиста говорила су исто - небо се отворило да прими још једног сина, само је овог пута стадион утихнуо, а ми му шаљемо последњи поздрав. Збогом, Михо, и хвала ти на свему” – рекао је министар Гајић.

 

Top