Министар спорта Зоран Гајић: “Наставимо заједно да градимо боље односе и јачамо сарадњу између наших земаља”

Фудбалске репрезентације српске мањине у Хрватској и хрватске мањине у Србији одиграле су у Бијелом Брду код Вуковара пријатељску утакмицу. У четвртом сусрету ових селекција који је овај пут одигран на терену НК БСК Бијело Брдо победу је однео домаћин резултатом 4:0.

Утакмици су присуствовали министар спорта Србије Зоран Гајић, потпредседница Владе Републике Хрватске Ања Шимпрага, министарка туризма и спорта Републике Хрватске Николина Брњац, министар за људска и мањинска права у Влади Републике Србије и председник Демократског савеза Хрвата у Војводини Томислав Жигманов, Јелена Милић, амбасадор Републике Србије у Хрватској, председник Српског народног већа, професор Милорад Пуповац, председник главне скупштине СДСС-а, др Војислав Станимировић, представници државних и локалниh органа обе Републике, представници савеза и бројни љубитељи фудбала и спорта.

Сусрет фудбалских селекција српске мањине у Хрватској и хрватске мањине у Србији протекао је у сјајној атмосфери, а спорт је још једном показао и доказао да је темељ добрих односа, сарадње и да је мост који спаја и зближава.

“У Бијелом Пољу били смо сведоци пријатељске утакмице фудбалских репрезентација Срба у Хрватској и Хрвата у Србији. Ово је био значајан догађај у унапређењу свеукупних односа и сарадње између Републике Србије и Републике Хрватске у свим областима које су важне за обе земље и стабилност целог региона. Спорт је један од најлепших начина да се постигне овакав циљ, а јучерашња утакмица је била сјајан пример како се путем фудбала могу градити мостови међу људима. Хвала свим играчима на фер и узбудљивој игри, као и свим навијачима који су подржали ово важно дешавање. Наставимо заједно да градимо боље односе и јачамо сарадњу између наших земаља” – истакао је министар спорт у Влади Републике Србије Зоран Гајић.

Top