Министар спорта угостио Њ. Е. амбасадора Руске Федерације

Спорт је нит која веже све земље света, посебно братске, оне са нераскидивим везама. Дубоко узајамно осећање пријатељства, вишевековне историје односа и традиција језичке, духовне и културне блискости братских народа двеју земаља Републике Србије и Руске Федерације потврђени су и на састанку министра спорта у Влади Републике Србије Зорана Гајића и Њ.Е. амбасадора Руске Федерације Александра Боцана-Харченка.

Разговор је био фокусиран на договор о наставку развијања спортске сарадње за шта постоји обострани интерес и могућности за даље јачање. Напредак је постигнут у приоритетним питањима: квантификовање доприноса спорта циљевима одрживог развоја, јачање способности за заштиту интегритета спорта и изградња консензуса о промовисању људских права у и кроз спорт.

Министар Гајић је изјавио да ће се спортска политика, која је високо на агенди трансформације, спроводити у фазама. Састанак је пружио прилику да се укаже на забринутост и боље уваже изазови са којима се суочавају обе земље у циљу креирања решења и обликовања политика за будућност спорта. Договорено је да се формулише нова стратегија за међусобну сарадњу за спорт високог нивоа и професионализацију спорта.

Састанку су присуствовали државни секретар Марко Кешељ, шеф кабинета Јован Кнежевић и помоћник министра Сектора за међународну сарадњу и европске интеграције Урош Прибићевић и саветник амбасадора Владлен Зеленин.

Top