Министар спорта Републике Србије Зоран Гајић посетио РЗС

Републички Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије на челу са директором Миланом Савићем угостио је највишу делегацију Министарства спорта Републике Србије министра Зорана Гајића, државног секретара Марка Кешеља и посебног саветника министра Дејана Бојовића. Током радног састанка директор РЗС Савић представио је нови систем рада у овој јединственој институцији и бази врхунског спорта наше земље. Стручни кадар РЗС из разних грана медицине, биомеханике, моторичких испитивања, психологије и других научних дисциплина припремају спортисте на путу ка освајању медаља, редовно контролишу и прате прогрес спортисте.

У обиласку сектора РЗС директор Савић представио је министру спорта Зорану Гајићу и делегацији Министарства најсавременију дијагностичку опрему за тестирање спортиста. Министар је обишао Центар за медицину и психологију спорта, Центар за моторичка истраживања и аналитику у спорту, Дом спортова и новоизграђену Мултифункционалну дворану.

“Најстручнија установа која брине о физичкој спреми спортиста, рекреативаца и аматера у Србији, свакако је Завод за спорт и медицину спорта РС. Веома ми је драго што су данашњи гости на челу са министром спорта господином Гајићем препознали важност и значај наше установе и одлучили да нас посете. Делегација је упозната са могућностима које пружа Завод за спорт и медицину спорта РС, као и са инфраструктурним и кадровским потенцијалима. Презентована им је делатност наше институције, а било је говора и о проширењу институционалне сарадње како би поред постојећих обостраних обавеза продубили сарадњу“, рекао је директор РЗС Милан Савић.

Top