Министар спорта посетио Основну школу “Синиша Јанић” у Власотинцу и спортске раднике ове општине

У оквиру обележавања 100 дана рада нове Владе Србије које је одржано у Општини Лебане, министар спорта Зоран Гајић са члановима кабинета - државним секретаром Марко Кешељом, посебним саветником Дејаном Бојовићем и шефом кабинета Јованом Кнежевићем, посетио је и Општину Власотинце где су се састали са председником Општине Братиславом Петровићем. Министар Гајић је одржао састанак са представницима Спортског савеза Општине Власотинце, као и са представницима локалних клубова.

Након састанка са представницима спорта ове српске Општине у Јабланичком округу, министар Гајић и чланови кабинета Министарства спорта дружили су са ђацима у фискултурној сали Основне школе “Синиша Јанић”, као и са младим спортистима, члановима млађих селекција спортских клубова: ОКК (Омладински кошаркашки клуб) Власотинце, Спортско кошаркашко удружење Власина академија, Одбојкашки клуб Власина Власотинце, женска селекција. Овом приликом министар Гајић је уручио спортску опрему која ће помоћи да се још више деце укључи у активно бављење спортом и физичком активношћу у овој школи и Општини, јер је од изузетног значаја за будућност и здравље наше нације да се деца што више укључе у спортске активности и да оне буду доступне сваком детету у Србији и део њиховог одрастања.

“Држава Србија веома води рачуна не само о спортским резултатима, него и о физичком васпитању, које се остварује у настави у основним школама и све то у синергији са Министарством просвете. Трудимо се да подстакнемо развој школског спорта, спортских школских секција и да у сарадњи са локалним самоуправама подстичемо рад млађих селекција у спортским клубовима. То је улагање у васпитни процес, али и здравље нације”, рекао је министар Гајић.

Top