Министар омладине и спорта Вања Удовичић у званичној посети Либерији

Министар Удовичић се сусрео са министром омладине и спорта Вилсоном

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је боравио у једнодневној званичној посети Либерији. Током радног боравка у овој пријатељској држави, првој за једног министра омладине и спорта наше земље од када су успостављени дипломатски односи са њом, Министар Удовичић се састао са министром омладине и спорта Дестером Зогар Вилсоном. Кроз отворен и конструктиван разговор договорено је закључивање Меморандума о сарадњи у областима омладине и спорта, с циљем размене и примене стручног знања и искустава на свим нивоима. Посебна пажња је посвећена додати и практичном преношењу примера добре праксе у вођењу омладинске политике у нашој земљи, и  размени стручних и тематских посета представника омладине у блиској будућности.

„Веома зам захвалан на прилици да посетим ову пријатељску државу, са којом наши блиски односи датирају још од средине прошлог века. Драго ми је да сам, кроз разговоре са колегом министром омладине и спорта Вилсоном, постигао сагласност о важности потписивања Меморандума о сарадњи у областима омладине и спорта, као и успостављању формалног механизма развоја међудржавних односа на свим нивоима. Сигуран сам да ће размена искустава, стручних и практичних знања из ових области – а првенствено у смислу развоја система спорта и вођења омладинске политике – имати вишеструко корисне резултате и отворити пут за проширење сарадње и у другим сферама сарадње наших институција и организација. Сигуран сам да ћемо предано радити у предстојећем периоду на још конкретнијем унапређењу наше сарадње на билетералном и мултилатералним нивоу,“ истакао је министар Удовичић.

Радну посету државама афричког континента Министар Удовичић ће окончати сутра у Републици Бурунди, у чијем ће главном привредном центру – граду Буџумбуру – имати састанке са министарком омладине, поште и информатичке технологије Евелин Бутои и министарком културе и спорта Пелатом Ниџонкуром.

Top