Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио Републику Бурунди

Министар Удовичић о развоју пријатељских односа двеју држава са министаркама Нијонкуром и Бутој

На крају своје дводневне посете земљама афричког континента, министар омладине и спорта Вања Удовичић је посетио Републику Бурунди. У привредном центру ове централно-афричке државе, граду Буџумбуру, министар Удовичић је одржао састанке са министарком културе и спорта Пелатом Нијонкуре и министарком омладине, поште и информатичке технологије Евелин Бутој. Током срдачних и корисних разговора, постигнута је обострана сагласност о потреби за потписивањем Меморандума о сарадњи у областима омладине и спорта између Република Србије и Бурунди.

Такав гест  би значајно утицао на динамичан и садржајан развој односа између наших земаља у бројним сферама сарадње, а првенствено у размени стручних знања и искустава у развоју система спорта, вођењу омладинске политике и успостављању блиских односа омладине кроз стручне и културно-забавне програме.

 „Република Бурунди је искрен пријатељ Србије, и са великим задовољством желим да изразим моју захвалност на овако присном дочеку који нам је приређен данас од стране министарки Нијонкуре и Бутој. Разговори које смо водили у оба Министарства били су изузетно садржајни и отворени по питању развоја перспективе наших билатералних односа – уз обострану жељу да се стручна и практична сарадња из области омладине и спорта што пре и формализује  – јер је обема странама јасно колико ће успешна примена ових програма позитивно утицати на свеопшти развој наших односа и заједнички рад у међународним оквирима,” истакао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Top