Министар омладине и спорта Вања Удовичић на промоцији логоа Светског дворанског првенства у атлетици 2022. године

Министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовао је званичном представљању логоа Светског дворанског првенства у атлетици, које ће се одржати у Београду 2022. године. Обраћањем путем видео позива подршку будућем домаћину пружиo je и председних Светске атлетске федерације Себастијан Коу.

„Добијањем организације Светског атлетског дворанског шампионата указана је велика част нашој земљи, Српском атлетском савезу и граду Београду. Влада Републике Србије наставиће да пружа пуну подршку систему спорта и остаће до краја посвећена унапређењу свих услова како би Србија и Београд спремно дочекали Светско атлетско дворанско првенство 2022. године.” – изјавио је министар Удовичић.

Србија ће бити 27. домаћин Светског дворанског  првенства у атлетици, а очекује се да Београд  од 11. до 13. марта 2022. године угости спортисте из 200 земаља света.  Одличном организацијом Европског првенства у атлетици у дворани 2017. године Србија се светској атлетској јавности већ доказала као посвећен домаћин.

„Наш задатак је да учинимо овај догађај успешним у организационом смислу и да се побринемо да сви учесници Светског атлетског дворанског првенства понесу најлепше утиске о Србији.” - истакао је министар.

 

Top