Министар Гајић се уписао у кљигу жалости поводом смрти Синише Михајловића

Књига жалости поводом смрти легенде српског фудбала Синише Михајловића отворена је од 10 часова у Музеју ФК Црвена звезда, а у њу се уписао и министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић, државни секретар Марко Кешељ,  посебни саветници министра Дејан Бојовић и Драган Миловановић.

“Синишу сам први пут видео још 1988. године када је дошао у Војводину. То је било друго спортско време где су се фудбалери и одбојкаши хранили у култном Цулетовом ресторану у Новом Саду. Видело се да је то момак који има "то нешто", што ми у спорту често кажемо. Нико још не уме то да дефинише "то нешто", али оно је остало до последњег дана његовог живота, показујући борбеност коју је имао на терену, и ван њега. Друга асоцијација на њега ми је то да је он један од врхунских спортиста који су од јуниорског стажа па до момента када су досегнули плафон и као играч и као тренер, остали карактерно исти и нису се променили. Остао је исти према друговима, породици, нацији, држави, онима који су га волели и онима који нису. Видимо то и дан данас. Сви успеси које је доживео у каријери га нису променили, а то се не среће свакодневно у нашем послу и овох приликом бих апеловао на младе спорте да се угледају на Миху у смислу особина које је имао. Сведоци смо да савремена методологија тренинга и праксе говори о слободњацима и центаршутевима, али васпитна компонента како се односити према обавезама које јавна личност има је веома важна. Сви спортисти су омиљени међу децом, то је био случај и са Синишом Михајловићем - истакао је министар спорта Зоран Гајић.

Врхунац спортске каријере Михајловића није могао да поквари, остао је увек исти...

- Свима нам је јасно каква је то била каријера и шта је све човек доживео. Фудбал је примарни спорт на свету, а доживети врхунац у њему је заиста нешто вам апсолутно даје за право да сматрате да сте планетарно успели као личност, да сте препознатљиви и све то још више даје на утиску о снази његове личности, о којој говорим. Он није дозволио да се промени у лошем правцу, због тога што је доживео спортски врхунац. Хуманитарни рад, као и начин на који је остао у контакту с људима из старијих времена, све до последњег дана свог живота, говори о његовој величини“ - рекао је министар Гајић.

Top